Αυτό που μπορεί να φθείρει ένα ζευγάρι είναι οι συνεχείς συγκρούσεις. Το fexting όμως είναι η λύση που έψαχνες.
Πολλά είναι τα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν ένα ζευγάρι στον χωρισμό, ωστόσο το πιο σύνηθες είναι οι συνεχείς τσακωμοί. Ένα από τα χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν μια ισχυρή σχέση λοιπόν, από μια εύθραυστη είναι σίγουρα η αποτελεσματική επίλυση αυτών των συγκρούσεων.
Το paperclipping είναι η νέα τοξική τάση στις σχέσεις και τελικά είναι χειρότερη από το ghosting
Το fexting είναι κάτι που κάνουν αρκετά ζευγάρια, όταν έχουν μια διαμάχη και φαίνεται πως όχι μόνο λειτουργεί «πυροσβεστικά» σε τέτοιες καταστάσεις αλλά υπόσχεται πως η σχέση σας θα μακροημερεύσει.
Τι είναι το fexting;
Η λέξη είναι σύνθετη και προέρχεται από το «fight» και το «texting». Το να στέλνεις μηνύματα με τον σύντροφό σου δεν είναι κάτι καινούργιο. Αυτό όμως, που προτείνει το fexting είναι αντί να κάθεσαι να τσακώνεσαι κατά πρόσωπο με εκείνον να αρχίσετε να μιλάτε μέσω μηνυμάτων μέχρι να βρείτε μια λύση στη διαφωνία που έχετε.
Ποια είναι τα οφέλη του fexting;
Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του fexting είναι ότι έχετε πολύ περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστείτε αυτά που λέγονται αλλά και το πώς αισθάνεσαι. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πίεση να απαντήσετε αμέσως, όπως συνήθως γίνεται αυτοπροσώπως ή ακόμη και σε ένα τηλεφώνημα, καθένας από τους δυο μπορεί να δει πραγματικά τα συναισθήματά του και αντίστοιχα, τα συναισθήματα και την άποψη του άλλου ατόμου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική, ειλικρινή επικοινωνία σε πολλούς τύπους τσακωμών.
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε κιόλας να πείτε πράγματα που μπορεί να μετανιώσετε αργότερα. Μερικές φορές, μια διαφωνία μπορεί να είναι τόσο οξυμένη που μας κάνει να μπαίνουμε σε θέση άμυνας. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι δύσκολο να επιβραδύνουμε και να σκεφτούμε πραγματικά τι λέμε στο άλλο άτομο. Μέσω ενός μηνύματος, έχει κανείς τον χρόνο αφού πληκτρολογήσει όσα θέλει να πει, να τα ελέγξει ή να τα διαγράψει.
Τα μειονεκτήματα του fexting
Η γλώσσα του σώματος, οι εκφράσεις του προσώπου και ο τόνος της φωνής είναι τρία πράγματα που παίζουν τεράστιο ρόλο στην επικοινωνία και δεν μπορούμε να βασιστούμε καθόλου σε αυτά όταν στέλνουμε μηνύματα.
Δεν μπορούμε να πούμε εάν τα πράγματα ειπώθηκαν με καλές προθέσεις ή όχι επειδή δεν μπορούμε να ακούσουμε τον τόνο της φωνής, και παρομοίως, δεν μπορούμε να πούμε αν κάποιος είναι πραγματικά αναστατωμένος ή θυμωμένος επειδή δεν μπορούμε να δούμε το πρόσωπό του.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρεξήγηση και κακή επικοινωνία. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί και ξεκάθαροι όταν γράφουμε μηνύματα, αλλά στο τέλος της ημέρας, η παρανόηση ενός κειμένου είναι κάτι που όλοι έχουμε κάνει.
Στις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο, μπορούμε να διατυπώσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια αυτό που λέμε και είναι πιο πιθανό να κάνουμε διευκρινιστικές ερωτήσεις εάν δεν καταλαβαίνουμε τι εννοεί κάποιος.