Παραμένουν και στις δυο περιοχές ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις — Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Κυριακή — 71 πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη τη χώρα το Σάββατο
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί ότι κινδυνεύει κάποια κατοικημένη περιοχή, καθώς η φωτιά βρίσκεται εκτός οικιστικού ιστού.
Πάντως στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν και θα επιχειρούν καθ΄ όλη τη διάρκεια τη νύχτας περισσότεροι από 120 πυροσβέστες, με περίπου 35 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν και πάλι τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.
Και στην Κρήτη καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στη Κρύα Βρύση στο Ρέθυμνο, παρά τις αναζωπυρώσεις. Στο σημείο παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη και τις αντιμετωπίζει. Επιχειρούν 115 πυροσβέστες και 35 οχήματα.
Συνολικά 71 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
Στην ανώτερη κατηγορία κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς βρίσκονται για αύριο Κυριακή, πέντε περιφέρειες της χώρας
Αυξημένη προσοχή από όλους μας συστήνει η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 17 Ιουλίου, καθώς συνολικά πέντε περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική, βρίσκονται στην ανώτερη κατηγορία κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς .
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.